Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Tikka Masala

Beskrivelse

Bindias Tikka Masala balancerer elegant mellem cremet og nøddeagtig med et frisk bid af ingefær og spidskommen.

”Tikka” er en madlavningstradition, der stammer helt tilbage fra Mogul-dynastiets regeringstid i Nordindien. ”Tikka” referer til små stykker af kød eller grøntsager, som marineres, puttes på et spyd og grilles i en meget varm tandoor-ovn, mens ”Masala” er navnet på de utallige former for krydderiblandinger, som både sælges på markedet eller selv laves i de indiske hjem.

Den absolut mest kendte version af Tikka Masala er Chicken Tikka Masala med grillet kylling. I Vesten er det ikke atypisk at næsten sætte lighedstegn mellem denne ret og indisk mad generelt. Men selvom der ikke findes nogen entydig enighed om, hvor og hvordan retten er opstået, findes der noget nær en enstemmig konsensus om at retten er skabt i Storbritannien af emigranter fra Indien eller Bangladesh som et resultat af multikulturalisme og kulinarisk opfindsomhed. Selvom få mener at den stammer fra Indien, er én ting sikker: i modsætning til i Vesten, lever Tikka Masala en ganske ukendt tilværelse indenfor Indiens grænser.

Selvom retten, efter al sandsynlighed, er skabt på improvisation og held (som så meget andet), er den på få årtier blevet helt usandsynligt populær. I Storbritannien, hvor den opstod, er den så udbredt at landets daværende udenrigsminister Robin Cook i 2001 udnævnte Chicken Tikka Masala til en britisk nationalret. Cook begrundede denne uofficielle udnævnelse med at retten perfekt illustrerede, hvordan Storbritannien absorberer og tilpasser eksterne indflydelser.

Vores Tikka Masala er derfor skabt til grillede ingredienser. Den har lidt mere bid af ingefær og spidskommen, men er samtidigt cremet og nødderig, for at tage toppen af den ellers dominerende ingefær og balancere den endelig ret. Her har vores chefkok perfekt blandet to verdener: ’bid’ og ’smørelse’.

Order Now