Cookie Policy

Når du besøger vores hjemmeside, indsamles der oplysninger om dig med henblik på at optimere brugeroplevelsen af hjemmesiden. Ved at bruge denne hjemmeside, giver du automatisk samtykke til vores cookiepolitik.


When you visit our website, specific data are collected to optimize the user experience of the website. By using our website, you automatically consent to our cookie policy.


Ordet ”curry” er faktisk et engelsk ord, der stammer Indiens tid som britisk koloni og henviser til et utal af retter i det indiske køkken, der bedst kan klassificeres som former for sovse, gryderetter eller stuvninger.

I Sydindien finder man fx ofte meget stærke curries som den tomat-baserede og chili-fyldte Madras curry, mens man i det nordlige Indien omkring de bjergrige områder ved Himalaya ofte laver meget mildere curries som fx den velkendte Korma.

Nordpå er der også tradition for at bruge et mix af nødder og frø som en central del af curry-tilberedningen. Dette gør ikke kun curryen cremet og sødlig, men nøddeblandingen udgør samtidigt nødvendige og nærende kalorier for befolkningen i disse koldere egne.

I Indien er lige så mange køkkener og kulinariske traditioner, som der er regioner, men man kan ikke forestille ’Indien’ uden ’curry’.